Ahol a hősök gyűlnek...

HeroHUB

Szuperhős egyház?

...avagy egy alternatíva azoknak, akik elvesztették a hitüket

2016. január 27. - fehersolyom

Ugye mindenki ismeri azt a viccet, hogy:

Amerika Kapitány találkozott két istennel, de még mindig katolikus

Vasember találkozott két istennel, de még mindig ateista

Hulk találkozott két istennel, és mindkettőt sz...rá verte....

shrel.jpg

Miután mindenki kikacagta magát a világtörténelem első és egyetlen klerikális szuperhősviccén, nézzük meg, hogy mennyire van realitása annak, hogy valaki a képregényhősökben hisz.

Ha már Elvis Presley-nek vagy Zámbó Jimmynek is van bejegyzett egyháza, akkor miért ne lehetne a szuperhősöknek  is egy?

Valószínűleg hasonlóan gondolkodhatott az oregoni Lincoln City lakója, Corby Brandes is, aki megalapította a világ első szuperhős egyházát, amely nemes egyszerűséggel "Church of Superhero" néven került bejegyzésre 2014-ben.

1412287858-0.jpg

Annak ellenére, hogy egy viszonylag új kezdeményezésről van szó, amelynek kevesebb lájkja van, mint nekünk, mégis felfigyelt rá a média. Egy los angelesi rádióban adott interjúban az alapító elmondta a miértet:

Brandes saját bevallása szerint elvesztette hitét, hosszas spirituális útkeresése során egyik ismert vallásban sem találta meg azt, amit igazán keresett, de mivel gyermekkora óta rajongott a szuperhősökért, ezért úgy érezte, ez megér egy egyházalapítást.

Persze lehetett volna ez egy technokrata egyház, akik Tony Stark emlékének áldoznak, vagy esetleg egy mexikói kajarajongó közösség Deadpool rajongóknak. E helyett azonban Brandes azt gondolta, minden  rajongót megszólít, ezért nemes egyszerűséggel egységes (vagy ha úgy tetszik, ökumenikus) szuperhősegyházat hozott létre, amelyben mindenki megtalálhatja a számítását.

Mint fanatikus szuperhősrajongók, sok szerencsét kívánunk neki ehhez a kezdeményezéshez, ugyanakkor erősen elgondolkodtunk a HeroHub blog HeroHub egyházzá való átalakításán...szerintetek, lenne rá igény?

.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herohub.blog.hu/api/trackback/id/tr548008955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása