Ahol a hősök gyűlnek...

HeroHUB

Szuperhősmuzsika TOP 15

2015. szeptember 30. - fehersolyom

A szuperhősök és az általuk képviselt ideálok vitathatatlanul a popkultúra részévé váltak.

Erre bizonyíték, hogy a pop-rock előadók rendszeresen szállítanak olyan dalokat, amelyeket a szuperhős téma ihletett. (tegyük hozzá, szuper frankó, hogy a popkultúra két szegmense így összeforr, és edukációs tartalmat szolgáltat a jónépnek, hiszen mindenkinek nagy szüksége van manapság a pozitívumokra, a motivációra és reményre).

A poszt kiagyalásakor egy pár szám jutott eszembe, amit össze tudnék foglalni, de egy minimális kutakodás után rájöttem, hogy még annál is több előadót foglalkoztat a téma, mint amire én gondoltam.

Egy szösszenet erről, a teljesség igénye nélkül, amiben nem lesz benne a Brains Superhero című száma, meg 

15. Chad Kroeger: Hero

A szuperhősök és a grunge kapcsolatáról nemrég írtunk egy hosszabb posztot a grungery.hu oldalára. Chad Kroeger hősítő számáról és még más érdekességekről OTT bővebben lehet olvasni. 

 

14.Rachel Bearer and Allie Feder:Superhero Beat

A Barbia baba figuráját és a szuperhős tulajdonságot vegyíteni az már annyira populista crossover, hogy az felér egy politikai kampánnyal is. Mindenesetre aranyos a nóta, és a mese is (a maga nemében). Szóval lehet rázni a szuperhős ütemre nyugodtan:

 

13.Cher Lloyd: Superhero: Bevallom őszintén, hogy sem ezt a számot, sem a Cher Lloyd nevű hölgyet nem ismertem eddig. Pedig roppant bájos, és van egyénisége (egyesek szerint mondjuk inkább orrhangja van, de ezt mindenki eldönti magában a kattintás után.

12.Faith No More Superhero

Mike Patton-t inkább valami Joker szerű negatív szupergonosz szerepében tudnám elképzelni, nem hősként. Miért ne légy a sztereotípiáid rabja, első lecke. A szám természetesen rendhagyó, mint maga a zenekar, de azért mégiscsak szuperhős téma, így nem maradhatott ki.

 

11.The Script: Superhero

Mennyire népszerű a szuperhős téma: 2014 nyári slágerét Superhero címmel a The Script szálltotta, az emberek zabálták. Akinek bizonyíték kell, nem ígéret:

 

 

10.3 Doors Down:Kryptonite.

Fiatal koromban, mikor barátkoztunk a gitár, meg én, olyannyira megihletett a szám, hogy elkezdtem lenúlni/műfordítani. Valami kockás füzetben van nyoma ennek az elfeledett projektnek.

 

Évekkel később azonban egy kelet magyarországi kisvárosban , Komádiban egy kiváló banda, a Next Day, élen Gismoval beteljesítette a küldetést, és megírta a magyar verziót.

9.Next Day: Szuperhős

 

8.Alvin és a Mókusok: Kelet Európai szuperhős

Ha már magyar punk: az Alvin és a Mókusok is lereagálta a hős témát. Az ő nótájuk persze kissé szakasztikusan közelíti meg a dolgot, az idealizmusnak nyoma sincs. És az a helyzet, hogy van benne valami...

 

7.The Grenma:Új hős

Még mindig magyar, még mindig punk, még mindig szarkazmus. A The Grenma is görbe tükröt tart az Új Hős szövegében a hamis bálványoknak, így a pozitív példák felé tereli az embert. Köszönjük!

 

6.Karai Anna:Szuperhős lettem

Na jó, tényleg abbahagyjuk a magyar punk rock reklámozását, de nem mi tehetünk róla, hogy enynire ihletett állapotba kerülnek ha szuperhősöktől. Te is fiam lányom, Karai Anna?

 

5.Deniz:Csoda

Nincs olyan magyar tini, aki nem fújná fejből azt a szöveget, hogy " az igazi hős nem Superman vagy Batman, a csoda ott él benned vagy bennem". Egy kisebb fajta himnusz ez napjainkban, olyan üzenettel, amire nagy szükség van. Köszönjük, DENIZ !.

 

4.Punnany Massif: Hétköznapi Hősök

A magyar punk szcéna után a hazai hip-hop kapta fel a témát, a pécsi srácok is letettek az asztalra egy komoly mondanivalóval bíró nótát a témában. És egy kis érdekesség: a klipben szereplő hangszereket jótékony célra el is árverezték, szóval ők nem csak nyomják a dumát erről a dologról, hanem csinálják is. Respect Punnany!

 

3.Szeg:Hero

A debreceni SZEG is alkotott egy témába vágó nótát Hero címmel. A szöveg angol, de a mondanivaló örök.

 

2.Måns Zelmerlöw: Heroes

Nagy örömömre szolgált, hogy egy hős ideálokat megéneklő fiatalember milliók előtt énekelhetett az ide EuroVíziós dalfesztiválon a témában. És hogy meg is nyerte ezzel a versenyt, az hab a tortán. Egész Európa tele van szuperhősökkel (pedig azt hitted mind amerikai, mi?)

1. Smash Mouth Everyday Superhero

Mit kaptunk a szuperhősöktől? Ideált, hogy elhiggyük, mi is lehetünk hősök, még ha csak hétköznapiak is. A Smash Mouth pedig ad ez alá egy kis zenei aláfestést...

A bejegyzés trackback címe:

https://herohub.blog.hu/api/trackback/id/tr817869468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2015.09.30. 18:54:29

Ez egy tök jó blog!

De zenével inkább ne foglakozz :P

Chad Kroeger bekerült, az Evanescence meg nem?

Van egy két befejezetlen mondat is. szerintem olvasd át mielőtt kikerül címoldalra :)
süti beállítások módosítása