Ahol a hősök gyűlnek...

HeroHUB

Szuperhősök berúgási kísérletei

2015. szeptember 14. - fehersolyom

Hogy a szuperhősök élete komplikált, azt tudjuk. Például a párkapcsolat terén fellelhető nehézségeiket a közelmúltban tárgyaltuk ki. De képzeljétek el, sok szuperhős még berúgni sem tud rendesen a képességei "melléktermékeként". Humbákfalvi lakosok minden bizonnyal értetlenül állnak a jelenség előtt és isznak még egyet Tibi Atya egészségére.

Mi pedig lássuk a szuperhősök kudarcba fulladt berúgási kísérleteit:

1. Flash

A jelenet, mikor Flash rádöbbent, hogy nem csak a mozgása, hanem az anyagcseréje is felgyorsult, így olyan gyorsan bontja le az alkoholt a szervezete, hogy nem tud berúgni...pedig közben a szerelme épp az új pasival hetyegett tőle karnyújtásnyira, úgyhogy pont ráfért volna szegényre...

 

2. Amerika Kapitány

Ahogyan azt az Amerika Kapitány-Az első bosszúálló egyik jelenetéből megtudtuk, Flashez hasonlóan Steve Rogers a szérumtól nem csak gyorsabb és erősebb, és izmosabb lett , és anyagcseréje is felgyorsult, az alkohol közel sem hat rá úgy, ahogyan ő szeretné. 

Az ominózus jelenet 1:29-nél található, de mivel ez az egyik kedvenc Marvel filmem, belinkelem az egészet:

3. Wolverine

Az megvan, hogy a karmos csávó mogorva, állandóan szivar lóg a szájában és sörözik? Hát persze, neki annyira nem kell vigyáznia az egészségére, hiszen gyakorlatilag sérthetetlen. Nikotin és alkohol szempontból is...

tumblr_miat5jtd7x1qh6w8to1_500.png

 

4. Superman

Bár a képregény szakirodalom tanulsága szerint Supeman élettani folyamatait csak és kizárólag a kryptonit tudja csak befolyásolni, az alkohol semmiképp, sem, de azért a '70es években a Christopher Reeve nevével fémjelzett adaptációk harmadik részében van egy vicces jelenet amikor ez a teória megdőlni látszik:

5. Gin Genie

Ahogy korábban írtuk, Gin az X-Man egyik kevésbé ismert "családtagja", aki roppan fura képességgel rendelkezik: Ennek a csalfa tündérlánynak olyan képessége van, amivel minden házibulit garantáltan emlékezetessé tud tenni: szeizmikus hullámokat generál a saját véralkohol szintjéből....

 

gin-genie.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://herohub.blog.hu/api/trackback/id/tr307786442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kővári György Márió · http://filmkockasag.blog.hu/ 2015.09.15. 11:15:09

Kis pontosítás Rozsomákhoz: nem sérthetetlen, hanem az öngyógyító képessége miatt sokkal gyorsabban (oké, a károsodás súlyosságának arányában) gyógyul, mint az átlagember és gyakorlatilag bármilyen sérülést tökéletesen helyre tud állítani, így képes regenerálni a tüdejét és a máját is, ha már ivásról és dohányzásról volt szó.
Az adamantium-kezelésbe is a képessége miatt nem halt bele.
De hogy sérthetetlen lenne... egyáltalán nem az, hiszen rendszeresen véresre verik, lelövik, leszúrják stb., amik azért elég látványos végeredménnyel járnak.

fehersolyom 2015.09.15. 11:59:19

Igazad van, elnézést a pontatlan fogalmazásért.

Vipera01 2015.09.15. 12:04:06

Igen, Rozsomák azért nem tud berúgni, mert az agysejtek, amiket az alkohol elpusztít, azonnal regenerálódnak.

Köldök_szösz 2015.09.15. 13:55:33

@Vipera01: Múltkor volt egy cikk róla hogy nem pusztulnak el tőle az agysejtek, csak a köztük lévő kapcsolatok vagy mik baszódnak el egy időre (azért is van a képszakadás sok alkohol után)

Ettől még a máj, gyomor meg a fene tudja melyik kiválasztószervek valóban roncsolódnak.

Köldök_szösz 2015.09.15. 13:57:27

A cikkre visszatérve még annyit hogy Hancock is eléggé sérthetetlen volt meg minden mégis folyton be volt baszva... na azt hogy?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.15. 14:33:18

De Rozsi is be tud rúgni, nem egyszer volt már részeg a képregényekben.

báró Csekonics 2015.09.15. 14:37:10

@TrójaiVasParipa: szinapszisnak hívják azokat a kapcsolatokat
süti beállítások módosítása