Ahol a hősök gyűlnek...

HeroHUB

Deadpool Kapitány!!!

2016. február 12. - fehersolyom

Megjött az év legelső szuperhősfilmje, amely ki is forgatta magából a műfajt egyszer s mindenkorra.

Persze azoknak, akik vágják Deadpool Kapitány...ööö...legyen inkább csak simán Deadpool-figuráját, azoknak nem az volt a kérdés, hogy a skizofrén bérgyilkos olyan e, amilyen, hanem az, hogy a filmadaptáció mennyire fogja tudni ezt átadni.

Nos, a helyzet az, hogy maximálisan ulrakirálydurván. Már a főcímnél kiderül, hogy ez a film egyrészt nagyon vicces, másrészt minden szabályt felrúg (minden műfajban).

Akciónak túl vicces (annyira, hogy a minden második mondat egy poén, de mivel a közönség röhögése tart, ezért első nézésre sok poénról lemarad az ember...emiatt is többször nézős a film), vígjátéknak túl véres, képregény adaptációnak meg király, de azért kíváncsi lennék, hogy mit szólt az apuka, aki a kb 6 éves kislányával vett jegyet tegnap előttem....nem véletlen a 16-os karika a film előtt. Jó persze tudom, DeadPool nem annyira ismert itthon, de akkor is, figyeljünk az intő jelekre, gyermekünk lelki egészségének megőrzése érdekében...Béke, Pacsi...

deadpool-image.jpg

És tényleg mit írjak még erről, SPOILERMENTESEN? Miközben az ember azon agyal a film közben, hogy ez mennyire humoros, vagy mennyire paraszt, a pofázó pirospizsamás antihőstől mindenki megkapja a magáét egy fél mondat erejéig. A politikai korrektség árnyéka sem vetül rá a DeadPololra: beszól az ellenlábas Disney szuperhőscsapatának, a Bosszúállóknak, beszól a saját istállójába tartozó X Men csapatnak, beszól a feministáknak, Liam Neesonnak, a testi fogyatékosoknak,...szóval minden egyes geekeket gyönyörködtető kiszólás egy egy szarkasztikus beszólás a világra. 

Mindeközben pedig patakokban folyik a vér, iszonyat sok a  szex és a szexista utalás, és ... a többit nézzétek meg a moziban....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herohub.blog.hu/api/trackback/id/tr138384474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anatole, a porondmester · https://www.facebook.com/anatolemondja 2016.02.12. 15:45:16

Holnap meggyünk végre :) Remélem lesz valami Deadpool menü XD
süti beállítások módosítása